PÁLYÁZAT

  • a kedvezményezett neve: PRO-MONEY Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a PRO-MONEY Kft-nél
  • a szerződött támogatás összege: 12 900 000 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50%

a projekt tartalmának bemutatása: Jelen projekt – azon keresztül, hogy hozzájárul a vállalkozásunk elavult eszköz ellátottságának javításához – segíti a hazai KKV-k fejlődését, így azoknak a gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítését. Ezen keresztül hozzájárul a Kormány társadalompolitikai célkitűzéseihez, így a teljes foglalkoztatottság megvalósításához, ezzel szoros összefüggésben a munkaalapú társadalom létrehozásához, valamint a fenntartható, intelligens és befogadó növekedéshez. Mivel munkahelyek megtartását eredményező beruházás valósul meg, így a projekt következtében a területi különbségek csökkennek, ami ezzel együtt hozzájárul a térségi felzárkóztatáshoz, és a helyi gazdaság megerősítéséhez is.A jövőbeni lehetőségek kiaknázása érdekében céluk az eszközpark bővítése ahhoz, hogy a kibővült kapacitással több helyszínen is hatékonyan vállalni tudja a munkálatok elvégzését. A modern, nagy teherbírású gépekkel nagyobb földmunkálati projektek elnyerését teszik lehetővé, alvállalkozók bevonása nélkül.


A beszerzendő eszközök minősége és kapacitása korszerűbbé teszik a feladatok ellátását. Ennek következtében egy adott feladat rövidebb idő alatt ellátható, így ugyanazon idő alatt több megbízás teljesítését teszi lehetővé a vállalkozás számára. Ezek mellett kiemelendő a költséghatékonyság, mert egy új berendezésnek lényegesen alacsonyabb a szervizelési ideje, alacsonyabb kockázatot hordoz magában a meghibásodás. Korszerű motorjának üzemanyag felhasználása alacsonyabb, emellett a környezetvédelmi besorolása magasabb, így kevésbé károsítja a környezetet.A szolgáltatás kapacitásának a bővítéséhez tulajdonképpen egy megfelelő minőségű és a lehetőségeknek, terveknek megfelelően komplex feladatok ellátására képes munkagépre van szükség. Fontos, hogy e gép olyan komplex hasznosíthatóságú legyen, hogy munkaterületén egyúttal a területelőkészítési feladatok mellet el tudjon végezni olyan munkákat is, melyek a cég profiljába vágnak.


A vállalkozás méreténél fogva nem teheti meg, hogy gépparkját jelentősen növelje, így olyan gépek beszerzése mellet döntött, mely a felmerülő munkafolyamatoknak megfelelően kellően kombinálható, de modern, és hatékony is. Erre egyrészt azért van szükség, mert a megrendelők e piaci szegmensben jórészt a kivitelező gépparkja, másrészt a referenciái alapján hozzák megbízási döntéseiket.Ezért döntött úgy a vállalkozás, hogy 1 db  új, sokoldalú eszközt szerez be, így új  piaci szegmensekből is tudnának részesülni, és ott versenyképesek lenni. A projekt során e célból 1db új  kotró-rakodó gépet szerez be a CS Dynamic Kft.-től, mely a CASE 580ST kotró-rakodógép. A munkagép a pályázatunkban megjelölt tevékenység végzéséhez szükséges. A megnövelt munkaképességű, korszerű kotró kapacitásait a jövőben jelentkező kivitelezési projektek keretében maximálisan ki tudjuk használni, így a befektetés határozottan rentábilis. A CASE 580ST kotró-rakodógép mozgatja az építőanyagot a munkaterületen belül, lerakodja a szükséges helyen, tereprendezésre és előkészítésre alkalmas.


Elsősorban azért döntöttünk a típus mellett, mert a piacon kapható munkagépek mellett kiváló ár-érték színvonalat képviselnek, sokrétű munkafeladat ellátására alkalmasak, valamint a CASE márka munkagépei megbízhatóak, és szervízelésük akár helyszínen is megoldott. A gép műszaki adatai: üzemi súlya 8750 kg, a motorja egy 4 hengeres közvetlen befecskendezésű vízhűtéses turbó-diesel, oldalirányban eltolható és 180°-ban elforgatható teleszkópos mélyásó-szerkezettel és homlokrakodó kanállal felszerelve. Elmondható, cégünk jelenlegi belső helyzete, valamint a jövőbeni piaci alakulások alapján, hogy beszerezni kívánt gép hozzájárul cégünk piaci pozíciójának megtartásához, illetve annak erősítéséhez országos szinten. A projekt eredményeként csökkeni fog a fenntartáshoz kapcsolódó önköltségek, valamint a fejlesztés fizikai megvalósulása a munkafolyamataink 10%-os gyorsulását és minőségének javulását eredményezheti.


a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2018.01.29.


projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01203